18-01-2021

Στη συμβολή των οδών Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη…

Τη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι υιοθετεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, “έχτισε” ένα μέρος της αντιπολιτευτικής τακτικής του πάνω στις διαφορές που εμφανίζει ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο σήμερα και τον Ιανουάριο του 2015. Εξ΄ ου και οι… δεκάρικοι με τον προσδιορισμό “ψεύτης”.

Στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναπαράγονται ακρίτως μηνύματα χρηστών που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα της Νέας Σεισάχθειας για τα κόκκινα τραπεζικά δάνεια, το οποίο περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Οι χρήστες αυτοί, που βρίσκουν “ζεστή” φιλοξενία προβολής από την Χαριλάου Τρικούπη, χρησιμοποιούν περίπου τους ίδιους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε εναντίον του κ. Τσίπρα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βεβαίως, τόσο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όσο και οι χρήστες, που επιχειρούν τις αντιπαραβολές, διαγράφουν σκόπιμα από τη μνήμη τους ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο μεσολάβησαν εκλογές. Κάτι, το οποίο έχει επισημάνει πολλές και ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει τονίσει συνοπτικά τα εξής για τις διαφορετικές χρονικές περιόδους:

  • Η εντολή τον Ιανουάριο του 2015 ήταν, σκληρή διαπραγμάτευση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου
  • Η διαπραγμάτευση αυτή έφτασε στα όριά της, αφού το καλοκαίρι του 2015 αναιρέθηκαν ως και οι πληρωμές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
  • Το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορούσε την πρόταση Γιουνκέρ και όχι την έξοδο ή την παραμονή μας στο ευρώ
  • Το νέο πρόγραμμα στο οποίο κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι -και το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την “προσωρινή” πρόταση Γιουνκέρ- τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού και υπερψηφίστηκε.
  • Το ίδιο πρόγραμμα εγκρίθηκε τον περασμένο Αύγουστο και από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής (222 “ναι”). Το είχαν ψηφίσει σύσσωμες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ποταμιού.

Τι, ακριβώς, δεν είναι κατανοητό;

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ