21-02-2021

“Μυστική συνάντηση” Ψυχάρη – Ντογιάκου, στη Φιλοθέη, αποκαλύπτει η «Αυγή»

Την αποκάλυψη ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε «μυστική συνάντηση» του Σταύρου Ψυχάρη με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, στη Φιλοθέη, στο σπίτι του δικηγόρου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (επί Ανδρέα Παπανδρέου) Βασίλη Σαραντίτη, κάνει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή».

Η εφημερίδα αναφέρει πως «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ο εκδότης -καναλάρχης βρέθηκαν από την ίδια πλευρά του λόφου, στην πρόσφατη κόντρα Παπαγγελόπουλου -Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου, τον οποίον επίσης υπερασπίστηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», κι επίσης πως ο πρώην υπουργός φέρεται να σχετίζεται, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, με τη διαχείριση off shore, της κυπριακής BRIONTE LIMITED, του κ. Ψυχάρη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«… Και οι τρεις τους θα είχαν πολλά να πουν, χωρίς αμφιβολία. Άλλωστε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ο εκδότης – καναλάρχης βρέθηκαν από την ίδια πλευρά του λόφου στην πρόσφατη κόντρα Παπαγγελόπουλου -Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου, τον οποίον επίσης υπερασπίστηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Επιπλέον οι κ. Ντογιάκος και Ψυχάρης μάλλον συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες για την πορεία του τόπου… Και ο οικοδεσπότης πώς «δένει» με τους άλλους δύο; Με τον γνωστό και ως… «παναθηναϊκάκια» εισαγγελέα από τη διακονία προς τη Θέμιδα, από διαφορετικές θέσεις βέβαια, αφού ο πρώην υπουργός διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών. Ο οποίος, όμως, αφού άσκησε τη δικηγορία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, τώρα βρίσκεται σε θέση κατηγορούμενου (για απάτες κ.ά.) μετά από μήνυση του ίδιου του παιδιού του, του Γιάννη Σαραντίτη.

Η γνωριμία του Βασ. Σαραντίτη με τον Στ. Ψυχάρη ξεκινά από πολύ παλαιότερα, καθώς και οι δύο διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην αποκαλούμενη «ελληνική Ριβιέρα», στην Ερμιόνη, γνωστή επίσης για τις δεκάδες offshore που βρίσκονται εκεί. Και κάπου εδώ βρίσκεται άλλος ένας δεσμός του εκδότη με τον πολιτικό – δικηγόρο. Σύμφωνα με όσα έχει γράψει το «Κουτί της Πανδώρας», 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι πέρασαν από τα χέρια της οικογένειας Περατικού σε μια off shore με την επωνυμία «Brionte», που ανήκει στον Στ. Ψυχάρη και η οποία έχει δηλώσει ως έδρα της την οδό Αναγνωστοπούλου αρ…, με τηλέφωνο 210… «Πρόκειται για στοιχεία που αντιστοιχούν στα δικηγορικά γραφεία της εταιρείας Σαραντίτης…».

AYGH

Σημείωση: Η “Αυγή” στο δημοσίευμά της μεταφέρει αυτούσια την ακριβή διεύθυνση και το τηλέφωνο της off shore εταιρείας του κ. Ψυχάρη – στοιχεία τα οποία σκοπίμως απαλείψαμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ