11-02-2021

Δια βοής υπό το φόβο «λευκών» η εκλογή Αυγενάκη στη γραμματεία της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του «γαλάζιου» οργάνου, με έναν υποψήφιο τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη να αναλαμβάνει το ρόλο αυτό.

Σημειώνεται, πως χθες Τρίτη υπήρξαν διαρροές στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα «λευκά» και ο μοναδικός υποψήφιος κ. Αυγενάκης να εκλεγεί με πάνω από 200 ψήφους σε σύνολο 286 μελών, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία «σκιά» περί αμφισβήτησης των επιλογών της ηγεσίας της ΝΔ.

Ωστόσο, κάλπη δεν στήθηκε ποτέ στη «γαλάζια» Πολιτική Επιτροπή και η εκλογή έγινε… δια βοής. Αν και η διαδικασία προβλέπεται στο καταστατικό της ΝΔ, δεν αποφεύχθηκαν σχόλια που έκαναν λόγο πως η ηγεσία δε ρίσκαρε τις κάλπες, υπό το φόβο να υπάρξει μεγάλος αριθμός λευκών ψηφοδελτίων.

«Εμείς θα είμαστε η πρώτη δύναμη τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές», είπε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αυγενάκης, δηλώνοντας «συγκινημένος» για την εκλογή του μετά από πορεία χρόνων στη ΝΔ, ξεκινώντας 15 ετών ως μέλος της ΜΑΚΙ (η γαλάζια οργάνωση μαθητών).

«Αυτό, από μόνο του αποτελεί μήνυμα ότι αν εργαστείς η αναγνώριση θα έρθει. Η ευκαιρία θα σου δοθεί. Αυτό το μήνυμα της αξιοκρατίας εκπέμπει η ΝΔ σήμερα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή.

«Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και απολαμβάνουν αγάπη και σεβασμό. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Λευτέρη Ζαγορίτη», είπε και τόνισε πως στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της ΠΕ.

Στο σημείο αυτό «έδιναν και έπαιρναν» οι ψίθυροι μεταξύ των μελών της ΠΕ της ΝΔ, καθώς ο νεοεκλεγείς γραμματέας παρέλειψε -προφανώς σκοπίμως- να αναφέρει το όνομα του προκατόχου του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ