18-01-2021

Αύριο στις 19.00 η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή

Φως στο λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων θα ρίξει αύριο η κυβέρνηση στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για θέματα της δικαιοσύνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, στη συζήτηση θα καταδειχθεί με σαφήνεια η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες στο ζήτημα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Θα τονιστεί ότι, ενώ επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ασκούνταν πιέσεις στη Δικαιοσύνη προκειμένου να «κουκουλωθούν» υποθέσεις φοροδιαφυγής, η σημερινή κυβέρνηση κινείται πάντα με γνώμονα την ταχύτατη διαλεύκανση και εις βάθος διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Στην συζήτηση θα λάβουν μέρος και αναμένεται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

H συζήτηση διεξάγεται στο φόντο των αποκαλύψεων για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και ενώ τα συστημικά ΜΜΕ ανέδειξαν την καταγγελία της εισαγγελλέως Εφετών Γ. Τσατάνη για δήθεν παρέμβαση στο έργο της από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να περιγράψει πλήρως τη δομή και τη λειτουργία του συστήματος εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στη χώρα προς ίδιον πολιτικό και οικονομικό όφελος, να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να καλέσει την αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως τις ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να τοποθετηθούν ευθαρσώς αν προσφέρουν πολιτική κάλυψη στα πεπραγμένα των προκατόχων τους ή θα συμπράξουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου και τη θωράκιση του κράτους δικαίου.

Τη βεντάλια των θεμάτων που θα «σηκώσει» η κυβέρνηση στη συζήτηση, «άνοιξε» ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ