27-01-2021

Κύπρος: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λ. Μπόμπολα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Κυπριακών αρχών για το μεγάλο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο Αθανάσιος Κατρής κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, μίζα χωρίς την έγκριση του τελευταίου δεν δινόταν σε συλληφθέντες για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Ύστερα από την κατάθεση του πρώην συμβούλου της Helector, οι ανακριτές κινούν τη διαδικασία για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα αλλά και του διευθυντή της ENVIROPLAN, ο οποίος φέρεται από τον Κατρή ως ο άνθρωπος που «μαγείρεψε» ή «κάλυψε» μελέτη η οποία βοήθησε να φουσκωθεί η χρέωση κάθε τόνου σκουπιδιών κατά €10 εις βάρος του Δημοσίου.

bobolasΌπως προκύπτει από την κατάθεση Κατρή, ο Μπόμπολας και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να υποβάλουν για την Κόσιη προφορά €54 τον τόνο. Σκέφτηκαν όμως πως αν ληφθεί υπ’ όψιν και το κόστος κατασκευής του εργοστασίου, τότε η πραγματική τιμή πέφτει στα €45 τον τόνο.

Οπότε ο Λώλος (διευθυντής της ENVIROPLAN), ο οποίος είχε εκτιμήσει την τιμή στα €45, για να δικαιολογήσει τα €54 που αφορούσαν την προσφορά Μπόμπολα, εισηγήθηκε (ως σύμβουλος) στο Υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσει διευκρινίσεις από τη Helector.

Όταν δόθηκαν, βρήκε λογικά τα €54, γι’ αυτό έκλεισε η συμφωνία. Όπως είναι γνωστό, η τιμή στη μονάδα της Λεμεσού έκλεισε πρόσφατα στα €19, ενώ στην Κόσιη η τιμή κυμαίνεται (τώρα) στα €64 τον τόνο. 

Αναδημοσίευση: Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» Κύπρου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ