15-04-2021

Σακελλαρίδης: Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο περιοδικό Κ της Καθημερινής.

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, που παραιτήθηκε από βουλευτής όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ασκεί εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κατήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», σημειώνει.

«Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά», σημειώνει κατακεραυνώνοντας τον πολιτικό λόγο που αρθρώνει τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ωστόσο, κάνει και έντονη αυτοκριτική αφού, σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν διστάζει να πει πως «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου».

Αναφερόμενη στην ψήφο του υπέρ του «τρίτου μνημονίου» ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής του.

«Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα. Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του. Η ευθύνη τον στοιχειώνει ακόμα. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», σημειώνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ