12-04-2021

Αγρότες αποδοκίμασαν τη Βαγενά… κορνάροντας με τα τρακτέρ τους (video)

Τις αποδοκιμασίες αγροτών, με αφορμή την κυβερνητική πολιτική στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, εισέπραξε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά που ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Κιλελέρ με αφορμή τη συμπλήρωση 106 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών, στις 6 Μαρτίου του 1910.

Τα πρωτοφανή γεγονότα σημειώθηκαν όταν αγρότες – μέλη του μπλόκου των Τεμπών πήγαν με τρακτέρ στον χώρο του μνημείου και, όπως είχαν προαποφασίσει, τα έθεσαν σε λειτουργία μαρσάροντας και κορνάροντας όταν έλαβε τον λόγο η κ. Βαγενά προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό, με αποτέλεσμα ενώ μιλούσε να μην ακούγεται.

Με την κ. Βαγενά σχολιάζοντας τη στάση των αγροτών να δηλώνει πως «θεωρώ ότι είναι άνανδρο, ανήθικο και δεν τιμά αυτούς που το σχεδίασαν». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κάποια στιγμή μετά από διακοπές και φραστικές αντιπαραθέσεις όταν η κ. Βαγενά επίσπευσε τον χαιρετισμό της και τους αγρότες να την αποδοκιμάζουν όταν κατέθεσε στεφάνι όπως έπραξαν και κατά την κατάθεση στεφάνων από τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου που συνέχισε τη φραστική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή των αγροτών Χρ. Σιδερόπουλο.

Η ένταση συνεχίσθηκε όταν η κ. Βαγενά αποδοκίμασε τον πρώην υπουργό και εκπρόσωπο της ΝΔ Κων. Σκρέκα που ζήτησε να λάβει τον λόγο και, με τη σειρά του κατηγόρησε την κ. Βαγενά ότι μετέτρεψε την εκδήλωση σε «θέατρο» ενώ η ίδια η βουλευτής αποδοκίμασε τον κ. Αγοραστό ενώ αυτός κατέθετε στεφάνι.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Για το ίδιο θέμα η κ. Βαγενά σε δήλωσή της επισήμανε πως «ήρθα εδώ, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, προσκεκλημένη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ. Όπως μου ζήτησαν διαμαρτυρόμενοι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αγρότες δεν διάβασα την επιστολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά θέλησα να τους πω δυο λόγια βγαλμένα απ’ την καρδιά μου και γραμμένα με τα ίδια μου τα χέρια. Χέρια καθαρά που, όπως τα χέρια όλων όσοι στηρίζουμε την Κυβέρνηση αυτή, ούτε μίζες πήραν, ούτε τα ταμεία των αγροτικών συνεταιρισμών ξετίναξαν και –σίγουρα– δεν καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντί, λοιπόν, να ακούσουν αυτά που είχα να πω, συντονισμένα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα μια μικρή μειοψηφία (περίπου 20 ατόμων και 2-3 τρακτέρ), καθοδηγούμενη από τους γνωστούς αγροτο-κομματάρχες της ΝΔ επιχείρησε να με διακόψει με φωνές, κορναρίσματα ακόμα και με τρακτέρ (!). Βλέπετε δεν ήθελαν να ακούσουν λόγια ειλικρινά. Καταχειροκρότησαν τον κ. περιφερειάρχη με τα ωραία και γενικά που τους είπε, γιατί έχουν μάθει να έρχονται εδώ υπουργοί και πολιτευτές και να τους γεμίζουν με κούφιες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά.

Μπροστάρης των «διαμαρτυρόμενων» ήταν… ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Χρ. Σιδερόπουλος, που μόλις ανέβηκα στο βήμα έδωσε το σύνθημα μπροστά στα μάτια μας για να αρχίσει η εναντίον μου επίθεση… Οι διοργανωτές, βλέπετε, μπέρδεψαν την ημέρα τιμής του αγροτικού αγώνα του Κιλελέρ με κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Το ίδιο και οι «αγανακτισμένοι» που ενώ εμένα δεν ήθελαν να με ακούσουν καταχειροκρότησαν τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκα. Ενώ σε εμένα κουνούσαν το δάχτυλο για το πακέτο Χατζηγάκη, λέξη δεν είπαν σ’ αυτούς που ανήκουν στον πυρήνα της ΝΔ που είναι η μόνη υπαίτια γι’ αυτό το σκάνδαλο.

Αν οι παρευρισκόμενοι και οι διοργανωτές δεν ήθελαν να μιλήσω ας μην με καλούσαν ή ας μου το ζητούσαν εξ αρχής. Όφειλαν, όμως, αφού δεν έκαναν κάτι τέτοιο, να δείξουν υποτυπώδη σεβασμό, ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια όφειλαν να διασφαλίσουν την τάξη και όχι να με αφήσουν εκτεθειμένη στο βήμα απέναντι σε μια άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση λίγων δήθεν αγανακτισμένων.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι τα δικά μου χέρια και η ψυχή μου είναι καθαρή είναι δε τιμή μου που εκπροσώπησα αυτήν εδώ την Κυβέρνηση. Αυτή την Κυβέρνηση που υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί… και αν δεν τα καταφέρουμε ή αν ο λαός το αποφασίσει θα πάμε σπίτια μας με καθαρό το μέτωπο. Τους ετοιμάζουν, άλλωστε, σαν άλλο σωτήρα, τον κ. Μητσοτάκη που θα τους δώσει αντί για προστασία των αδυνάτων και δικαιοσύνη, νεοφιλελευθερισμό και καταστολή. Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας».

https://www.youtube.com/watch?v=zlsmHilldyg

Πηγή: eleftheria.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ