13-04-2021

Στη δημοσιότητα τα ονόματα 125 ελεγκτών ΜΜΜ από αντιεξουσιαστές

Τα ονόματα 125 ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έδωσε στη δημοσιότητα, σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αναρχικών (προφανώς είναι η ίδια που πραγματοποίησε επιθέσεις στους σταθμούς μετρό στον Κεραμεικό και στο Μοναστηράκι).

Μεταξύ άλλων στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται η φράση «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα», η οποία έχει θορυβήσει για τα καλά τις αρχές και φυσικά τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά τους σταθμούς μετρό της Αθήνας. 

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

«Η λεηλασία των ζωών μας περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και βέβαια μπόλικη ανεργία. 

Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε “προσπερνούμε” σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του “μεγάλου αδερφού” σε κάθε μας βήμα. 

Ακόμα πέφτουμε σε τουρνικέ ,όπως συμβαίνει σε κάποια λεωφορεία , μέτρο που λειτουργεί ήδη πειραματικά με στόχο την περαιτέρω γενίκευσή του. Μετακινήσεις που μετά την αύξηση του εισιτηρίου γίνονται ακόμα ακριβότερες γιατί το “ταμείο είναι μείον”.

Και μας λένε συνεχώς ότι εμείς πρέπει να πληρώσουμε την κρίση και τα απόνερά της, χωρίς να λέμε κουβέντα. 

Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα που την χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητές μας. 

Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου 12/3/16 , παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσής των εισιτηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ