17-04-2021

Συνεργάτης του Γ. Σταθάκη αποκαλύπτει τα “μυστικά” των διαπραγματεύσεων

Άμεσος συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, έλεγε πριν από λίγο στο altsantiri.gr ότι “οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν κανονικά, αμέσως μετά τις διακοπές των εκπροσώπων των δανειστών για το Πάσχα των Καθολικών”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “το φορολογικό σχεδόν έκλεισε, το ασφαλιστικό βρίσκεται σε καλό δρόμο, (σ.σ. το οποίο αναμένεται να κλείσει αύριο, Κυριακή, σε νέα συνάντηση των Θεσμών με τους αρμόδιους υπουργούς), ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμα το δημοσιονομικό, καθώς εξετάζονται τρεις διαφορετικές δέσμες παρεμβάσεων”.

Όπως μας ανέφερε ο συνεργάτης του κ. Σταθάκη, αυτή τη στιγμή γίνεται μια αποτίμηση της αποδοτικότητας της κάθε δέσμης μέτρων ξεχωριστά, (παραμετρικότητα), με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή η μία ή το πολύ οι δύο δέσμες. Το τρίτο πακέτο μέτρων λειτουργεί σαν αναπληρωματικό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν καλύπτονται οι στόχοι με τις δύο πρώτες δέσμες.

Σημαντική σημείωση: Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του διαλόγου περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Ιουλίου. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, με βάση τουλάχιστον τις επισημάνσεις του συνεργάτη του κ. Σταθάκη προς το altsantiri.gr.

Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος αποχώρησης του κουαρτέτου για τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών. Κάποιοι από τους δανειστές μπορεί να αποχωρήσουν από την Ελλάδα σήμερα ή αύριο και κάποιοι άλλοι την Δευτέρα.

Με εξαίρεση την κόντρα που σημειώθηκε χθες, Σάββατο, ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το κλίμα παραμένει καλό. Αυτό, σε αντίθεση με αναρτήσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συγκρουσιακή αποχώρηση του κουαρτέτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ