07-05-2021

Πορεία αντιεξουσιαστών με… όπλα στα Εξάρχεια (video)

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται το video που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών και δείχνει άτομα που συμμετείχαν σε πορεία αναρχικών στα Εξάρχεια να… οπλοφορούν.

Στο video που “ανέβηκε” στο indymedia.org, φαίνονται αντιεξουσιαστές που συμμετέχουν σε πορεία κατά των εμπόρων ναρκωτικών να κρατούν… όπλα στα χέρια και να περπατούν στους δρόμους των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που είδαν το σχετικό απόσπασμα, δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για ρέπλικες όπλων ή αληθινά όπλα.

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι τελευταίες φράσεις από το κείμενο που ανέβασαν οι αντιεξουσιαστές για την πορεία τους, κάνοντας λόγο για «αναβαθμισμένα μέσα».

«Φτάνοντας προς το τέλος της διαδρομής, στην αγαπημένη μας Πλατεία θα εμφανιστούν, όπως είχε προγραμματιστεί, σε δημόσια θέα κάποια από τα… αναβαθμισμένα μέσα που έφερε μαζί της η περιφρούρηση Ήταν μια πράξη επίδειξης δύναμης και ισχύος απέναντι στο κράτος και το παρακράτος και δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να την ορίσουμε ως τέτοια. Η ιστορία των επαναστατικών κινημάτων είναι άλλωστε γεμάτη από αντίστοιχες “τελετουργίες”» τονίζουν στο κείμενο τους.

Δείτε το video:

from rozkordeles on Vimeo.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ