07-03-2021

Ένα δώρο γεμάτο νόημα έκανε ο Ρέντσι στους ηγέτες της ΕΕ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δώρισε σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκτακτη σύνοδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Βρυξελλών ένα dvd με το φιλμ – ντοκιμαντέρ Fuocammare (Φωτιά στην θάλασσα) το οποίο κέρδισε την Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το έργο, το οποίο και γυρίστηκε στην Λαμπεντούζα, παρουσιάζει την τραγωδία των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και την εντυπωσιακή αλληλεγγύη και ανθρωπιά των κατοίκων του νησιού.

Ο σκηνοθέτης του «Φωτιά στην Θάλασσα», Τζανφράνκο Ρόζι έχει δηλώσει πως θα επιθυμούσε να απονεμηθεί, το βραβείο Νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου και της Λαμπεντούζα, ως αναγνώριση για την τεράστια προσφορά τους.

Με την κίνησή του στην σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το προσφυγικό είναι μια απόλυτη προτεραιότητα η οποία αφορά όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και, κατά συνέπεια, καμία δεν μπορεί να επιλέξει την γραμμή της αδιαφορίας και των μονομερών αποφάσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ