20-04-2021

“Γαλάζιοι” φασιανοί με μεταπτυχιακό!

Στα κάγκελα βρίσκεται ολόκληρος ο έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας της πρόθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστήσει την παράταξη… κολλέγιο! Ακούγεται έντονα ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πετάξει έξω όλα τα παλιά στελέχη του κόμματος, αντικαθιστώντας τα με πρόσωπα πολύ εξειδικευμένων προσόντων (μεταπτυχιακό, ανώτατο όριο ηλικίας τα 44 έτη, κλπ).

Οι επικριτές του προέδρου της Ν.Δ. ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι έχει εκδοθεί και εσωτερική εγκύκλιος για το… προσοντολόγιο των νέων στελεχών του κόμματος. Οι ενστάσεις δεν έχουν να κάνουν, βεβαίως, με το ότι αναζητούνται, πλέον, πρόσωπα με υψηλά προσόντα, αλλά με το γεγονός ότι τα κριτήρια αυτά, σε μια καθολική εφαρμογή, θα οδηγήσουν εκτός συστήματος τον έμπειρο μηχανισμό του κόμματος.

Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες υποτιμητικές αναφορές των “παλιών” εναντίον των “καινούργιων”. “Θα γεμίσει το κόμμα με… φασιανούς ο Κυριάκος”, λένε αυτοί που έχουν… φάει τη Ν.Δ. με το… κουτάλι και τον αγώνα του… πεζοδρομίου με την οκά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ