05-03-2021

Χαράτσι 20 ευρώ σε όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Στις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περιτριγυρίζει μια ιδέα εισπρακτικού χαρακτήρα. Θέλει, λένε οι πληροφορίες, να καθιερώσει ετήσια συνδρομή 20 ευρώ για όλα τα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Η σκέψη είναι λίγο πονηρή. Γιατί η “γαλάζια” παράταξη έχει πολύ φρέσκα και επικαιροποιημένα στοιχεία ενός ικανού όγκου ανθρώπων (περίπου 404.000 στον α΄ γύρο), οι οποίοι προσήλθαν να ψηφίσουν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, παρέχοντας αυτοβούλως όλα σχεδόν τα προσωπικά τους στοιχεία στα τερματικά της Συγγρού. Αν η ιδέα γίνει πράξη, μιλάμε για ένα ετήσιο έσοδο που ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και άσχημα, στις σημερινές εποχές.

Και όσοι βιαστείτε να επικροτήσετε, στη βάση του “καλά θα κάνει να στηριχθεί στον κόσμο και όχι σε επιχειρηματίες”, να σας ενημερώσουμε, απλώς, πως στους επιχειρηματίες έχουν ήδη γίνει κρούσεις για ενίσχυση. Ωστόσο, μαθαίνουμε, ότι τα “γερά” πορτοφόλια δεν είναι και τόσο ζεστά στις ανεπίσημες οχλήσεις των “γαλάζιων” παραγόντων. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η επίσημη οικονομική εκστρατεία της Ν.Δ., η οποία σχεδιάζεται να ξεκινήσει επισήμως αμέσως μετά το συνέδριο του Απριλίου, ίσως πάρει μικρή ή μεγάλη αναβολή. Απρόθυμα, πάντως, δείχνουν και τα μικρά βαλάντια, σε κάποια πρώτα δείγματα. Εξ΄ ου και οι σκέψεις για υποχρεωτική ετήσια συνδρομή (20 ευρώ).

  • Και για να συνεισφέρουμε και εμείς στον άτυπο διάλογο για τη βελτίωση των οικονομικών της Ν.Δ., προτείνουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει μία ειδική ρύθμιση από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, έτσι ώστε όσοι από τα μέλη της παράταξης δεν πληρώσουν το… εικοσάευρο (sic), να περνάει η χρέωση κατευθείαν στις Εφορίες ή στον ΕΝΦΙΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ