11-02-2021

Ηχηρή παραίτηση του επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ

Μετά την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, την οποία μάλιστα τη συνόδευε ένα αιχμηρό κείμενο με σοβαρές καταγγελίες κατά της ηγεσίας της ΝΔ, ακολούθησε πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα, η παραίτηση του γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Σωτήρη Πολύζου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του altsantiri.gr περί νέου γύρου εσωστρέφειας στη ΝΔ, ο οποίος μόλις τώρα αρχίζει.

Ο Σωτήρης Πολύζος κάνει λόγο για αντικαταστατική επίσπευση των διαδικασιών της ΟΝΝΕΔ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παραδέχεται και ο ίδιος, πως η έντονη εσωστρέφεια έχει ήδη ξεκινήσει!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο παραιτηθείς γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αναφέρει πως η φοιτητική παράταξη διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Σημειώνεται πως οι φοιτητικές εκλογές, αν και η ΕΦΕΕ δεν έχει συνεδριάσει ακόμα για να αποφασιστεί η ημερομηνία που θα λάβουν χώρα, αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο τον Μάιο.

Αναλυτικά το κείμενο της παραίτησης Πολύζου:

«Ξεκίνησα τη θητεία μου ως Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, με την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, συναισθανόμενος πλήρως τη βαριά ευθύνη που μου αναλογεί για να κρατήσω ζωντανό το ζωτικότερο κομμάτι της Οργάνωσής μας. Όντας χρόνια μέρος του φοιτητικού συνδικαλισμού και γνωρίζοντας καλά από μάχες δύσκολες και συνθήκες αντίξοες, σήκωσα αμέσως τα «μανίκια» και ξεκίνησα τη σκληρή δουλειά μαζί με τους χιλιάδες ΔΑΠίτες ανά την Ελλάδα. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, και ιδίως μετά την πολύμηνη εσωκομματική διαδικασία, του κομματικού μας φορέα, που προκάλεσε έντονη εσωστρέφεια και στις δικές μας οργανώσεις, ήρθα αντιμέτωπος με πολλά διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που δυσχέραιναν πλήρως την ουσιαστική λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ελάχιστος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ανυπαρξία βασικών παροχών για τα κεντρικά μας γραφεία και έντονη δυσαρέσκεια –ως απότοκο των δυσθεώρητων προβλημάτων που συνεχώς ανέκυπταν- από κάθε οργάνωση για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν παραγωγικά. Δε με φόβισε όμως τίποτα από όλα αυτά καθώς ξέρω από προβλήματα και γνωρίζω από λύσεις και κυρίως ξέρω καλά το πάθος των αγωνιστών, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που δε δειλιάζουν ποτέ.

Αυτό που πραγματικά με «αφόπλισε» ήταν οι κινήσεις για αντικαταστατική επίσπευση των διαδικασιών της ΟΝΝΕΔ, με εν ενεργεία εκλεγμένο Πρόεδρο από χιλιάδες Οννεδίτισσες & Οννεδίτες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και προγραμματισμό. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο, συνολικά την Οργάνωση αλλά και τη συνέχεια λειτουργίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η έντονη εσωστρέφεια που ήδη έχει ξεκινήσει, σκοπίμως ή μη, σε όλες τις Οργανώσεις, ανά την Ελλάδα, λίγο καιρό πριν τη μεγάλη πολιτική μάχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τις φοιτητικές εκλογές, είναι αυτό που πραγματικά με κάνει ν’ ανησυχώ.

Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας και πολιτικής αξιοπρέπειας και θέλοντας να δηλώσω με βροντερό τρόπο την ανησυχία μου για τον κίνδυνο που διατρέχει η Οργάνωση, νιώθω την ανάγκη να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα από Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στον Πρόεδρο Σάκη Ιωαννίδη για την εμπιστοσύνη του, στα υπόλοιπα μέλη του Εκτελεστικού για την άψογη συνεργασία που είχαμε και κυρίως σε όλες τις Δαπίτισσες και όλους τους Δαπίτες ανά την Ελλάδα.

Συνεχίζω στρατιώτης της Παράταξης για τις νίκες που οφείλουμε να φέρουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, με κοινό στόχο και πορεία βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ