06-02-2021

Στα δικαστήρια οδηγούνται ΝΟΔΕ – Μητσοτάκης

Καλά λένε, τελικά, πως ακόμα και οι πιο δυνατές φιλικές σχέσεις μπορούν να διαλυθούν, όταν μπει στη μέση το χρήμα ή ο (αντίζηλος) έρωτας. Στη Νέα Δημοκρατία εννοείται ότι δεν συμβαίνει το δεύτερο αλλά το πρώτο, στο φόντο του… τρελού χορού που έχει στηθεί πάνω από τα έσοδα της πρόσφατης εσωκομματικής διαδικασίας (περίπου 1,5 εκ. ευρώ).

Μαθαίνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτεί εδώ και τώρα, (παπανδρεϊκός ο όρος), να αποδώσουν άμεσα οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) του κόμματος τα έσοδα από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο, να απειλήσει προέδρους ΝΟΔΕ ότι, αν δεν παραδώσουν άμεσα το… χαρτί, θα τους σύρει στα δικαστήρια με την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Είναι τέτοια, δε, η διαβάθμιση προτεραιότητας που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο θέμα, που πήρε ο ίδιος τηλέφωνο τους προέδρους ΝΟΔΕ (έναν – έναν, μία – μία), όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές, για να τους υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις τους – αναλαμβάνοντας έναν ιδιότυπο ρόλο… εισπράκτορα.

Οι πρόεδροι ΝΟΔΕ από την πλευρά τους, αντιτείνουν πως έχουν να πληρώσουν νοίκια και από πέρυσι, προτείνοντας ένα μέρος των εσόδων, που συγκέντρωσε η κάθε Νομαρχιακή, λόγω των “γαλάζιων” εκλογών, να πάει στην αποπληρωμή των διαμαρτυρημένων πάγιων υποχρεώσεων.  

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι ορισμένων ΝΟΔΕ την έχουν, κοινώς, πατήσει στο παρελθόν, αφού δεν είχαν λάβει απολύτως τίποτα, ως αντίτιμο, για τις οικονομικές εκστρατείες που είχαν κατά καιρούς διεξάγει…

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ