18-01-2021

Ορκωτοί λογιστές στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας

Συνεχίζεται κανονικά η γενική εκκαθάριση στο “γαλάζιο” στρατόπεδο. Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει πολύ σοβαρά να παραγγείλει εκτεταμένους οικονομικούς ελέγχους στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας από σώμα ορκωτών λογιστών.

Η αιτιολογική βάση μιας τέτοιας κίνησης εδράζεται στο ότι ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να αποκομίσει απόλυτα σαφή εικόνα για τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν, λένε πως αν μπουκάρουν ορκωτοί λογιστές στις οικονομικές διευθύνσεις της “γαλάζιας” παράταξης, θα βρουν… φίδια (τραπεζικά δάνεια, συμφωνητικά με Βωβό κλπ).

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί -επί του παρόντος τουλάχιστον- ο χρονικός ορίζοντας της λογιστικής έρευνας. Θα τραβήξει ως το 2009 ή θα πάει και παραπίσω; Αν συμβεί το πρώτο, κινδυνεύει να “καεί” ο Αντώνης Σαμαράς. Αν συμβεί το δεύτερο, η ίδια… φλόγα θα απειλήσει τον Κώστα Καραμανλή.

Εκτός κι αν επιλεγεί η τακτική Φώφης, η οποία έχει πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα ευρήματά του δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο…   

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ