09-03-2021

«Σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα» η ΝΔ

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των πρώην υπουργών, νυν βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την…ανάγκη εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας, ήταν και παραμένει ο…ευρωπαϊκός άνεμος που θα πρέπει να «κατακλύσει» τη χώρα.

«Είμαστε η τελευταία Σοβιέτια της Ε.Ε. και της ευρωζώνης» έλεγαν και ξαναέλεγαν οι πιο φανατικοί εγχώριοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, επιβάλλοντας κατακρεούργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, συμφωνίες με τους δανειστές για «άνοιγμα» των ιδιωτικοποιήσεων, απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας.

«Πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι» ήταν η μόνιμη φράση των πρώην υπουργών.

«Μα το ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστούμε», σου απαντούσαν όταν τολμούσες να μιλήσεις για τους μισθούς…Βουλγαρίας και επίπεδο ζωής Αλβανίας.

Όλα αυτά, οι συνολικά 56 (!) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εκ των οποίων πρωτοκλασάτοι υπουργοί των κυβερνήσεων Παπαδήμου-Σαμαρά τα ξέχασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Χαρακτηριστικό του “ευρωπαϊκού αέρα” που φυσάει στα μυαλά και στις αντιλήψεις της “κεντροδεξιάς παράταξης” είναι και οι απουσίες που καταγράφηκαν όπως αυτές των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, του πρώην μεταβατικού προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και του υποψήφιου -μέχρι πρόσφατα- για την ηγεσία του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη (και «ευρωπαϊστή» βεβαίως βεβαίως).

Νομίζουμε πως η διήμερη καθυστέρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και η χθεσινή στάση κορυφαίων στελεχών της Συγγρού, αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο «Σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα» είναι η Νέα Δημοκρατία. Στη λιτότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ