Τις προηγούμενες μέρες η «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε αναφορά σε στενούς συνεργάτες υπουργών ΝΔ και ΓΙΑΣΟΚ που ενώ κατείχαν θέσεις διευθυντών στα πολιτικά τους γραφεία συμμετείχαν παράλληλα στα Διοικητικά Συμβούλια της Attica Bank κατά τη διάρκεια περιόδων που σύμφωνα με δημοσιεύματα δίνονταν ουκ ολίγα επισφαλή δάνεια. Εκτός του πολιτικού και ηθικού ζητήματος που προκύπτει από μια τέτοια παράλληλη δραστηριότητα μια ενδελεχής έρευνα στην πορεία τέτοιων στελεχών δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Τράπεζα και υπουργείο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση αποτελεί η Κατερίνα Ζευγώλη την οποία έσπευσε να υπερασπιστεί χθες ο Μάκης Βορίδης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια σε ΜME και κόμματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Ζευγώλη εξελέγη στο ΔΣ της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου του ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του θέση στην οποία παρέμεινε για 15 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Ιδιαίτερα το διάστημα Ιούνιος 2013 – Φεβρουάριος 2014 αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην τράπεζα.

Λίγο πριν εκλεγεί μέλος του ΔΣ της Attica Bank είχε διοριστεί στις 9 Ιουλίου του 2012 ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκείνη την εποχή νόμο, ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού όπως επίσης σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματος τους.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα. Η Κατερίνα Ζευγώλη είχε τη δυνατότητα και τη νομιμοποίηση να καταλαμβάνει παράλληλα και τις δύο θέσεις δηλαδή στο ΔΣ της Attica Bank και στο πολιτικό γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα;

Ερωτήματα προκύπτουν και σε ό,τι αφορά στους τίτλους σπουδών της, αλλά αυτά είναι σε δεύτερη μοίρα…ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας