Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κατάρτιση της προκήρυξης ακόμη, αναφερόμενο στους ελέγχους προς τους υποψηφίους, έλεγε στο altsantiri.gr:

“Δεν ελέγχθηκε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση, αλλά το σύνολο των δηλωθέντων ποσών των υποψηφίων. Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε εάν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται, δηλαδή καλύπτονται, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι υποψήφιοι”.

Όπως διευκρινίζει το στέλεχος της ΓΓΕΕ, “οι υποψήφιοι, εκτός όλων των άλλων, εμφάνισαν εκτιμήσεις και εγγυήσεις τραπεζικών ιδρυμάτων -Τράπεζα Πειραιώς-, καθώς και συμβολαιογραφικές πράξεις“. 

Η ίδια πηγή υπενθυμίζει τις προβλέψεις της προκήρυξης στο κομμάτι των ελέγχων: 

“8.1. Πριν την ανακοίνωση του οριστικού υπερθεματιστή για κάθε δημοπρατούμενη άδεια, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού διενεργεί έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση των αδειών οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με το προηγούμενο Κεφάλαιο της παρούσας. Ο έλεγχος διενεργείται με βάση τα ήδη κατατεθέντα δικαιολογητικά των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής. Σε περίπτωση που κατά την κρίση της Επιτροπής Διενέργειας  Διαγωνισμού τα ως άνω στοιχεία δεν δικαιολογούν τον τρόπο απόκτησης των οικονομικών μέσων του προσωρινού υπερθεματιστή, ζητούνται πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως  ενδεικτικά  τραπεζική  κατάθεση  σε  λογαριασμό  του  υπερθεματιστή  που  τηρείται  σε  αναγνωρισμένο  χρηματοπιστωτικό  ίδρυμα  ημεδαπής  ή  αλλοδαπής, εγγυητική  επιστολή  κατά  τον  τύπο  του  Παραρτήματος  II, κλπ”.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη περιλαμβάνει περιπτώσεις όπου οι υπερθεματιστές χάνουν την άδεια -μία από αυτές είναι η μη καταβολή των δόσεων-, ενώ οι νέοι καναλάρχες υποχρεώνονται και σε υποβολή “Πόθεν Έσχες” ως κάτοχοι Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης.

Τις εγγυήσεις που έθετε ο διαγωνισμός δεν αμφισβητεί ούτε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης:ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας