Μητέρα στέλνει μήνυμα κατά του bullying μιλώντας για τον γιο της με αυτισμό (εικόνα)

Μήνυμα προς όλους τους γονείς ενάντια στο bullying έστειλε μια μητέρα από το Κολοράντο των ΗΠΑ, αναρτώντας στο facebook μια φωτογραφία του γιου της με αυτισμό, που είχε γρατσουνιές και πληγές στο πρόσωπό του μετά από επίθεση.

Ο γιος της Ashley Bibbo, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από συμμαθητές του. Η μητέρα αναφέρει πως ο αυτισμός δεν είναι τόσο εμφανής στο παιδί της, ωστόσο πολλές φορές εκείνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κοινωνικές περιστάσεις. 

Το bullying είναι μια συχνή απειλή για τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, τα οποία δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον συνηθισμένο τρόπο, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές οι συμμαθητές τους να τους απορρίπτουν.

Όπως αναφέρει η Ashley Bibbo, στην τελευταία επίθεση προς το παιδί της οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν με εντελώς λάθος τρόπους. Η μητέρα δημοσίευσε την ιστορία του παιδιού της για να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους δασκάλους προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά bullying.