Γιατί αυτή η φωτογραφία της μητέρας με τα παιδιά στο κρεβάτι προκάλεσε «πόλεμο» στο Facebook

Μια φωτογραφία με μια μητέρα στο κρεβάτι αγκαλιά με τα δύο παιδιά της και μια ανάρτηση για το co-sleeping, τον ύπνο δηλαδή γονιών και παιδιών στο ίδιο κρεβάτι, ξεσήκωσε τα social media, προκαλώντας συζητήσεις και διαμάχες. 

Ο David που έκανε την ανάρτηση, έβγαλε φωτογραφία τη γυναίκα με τα δύο του παιδιά να κοιμούνται στο κρεβάτι, ως «απάντηση» στο εξής σχόλιο που έκανε μια γνωστή του για το co-sleeping: «ο άνδρας μου θα σιχαινόταν κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια έγραψε τα εξής: «Το σχόλιο αυτό με απασχολούσε για καιρό γι’ αυτό αποφάσισα να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους. Δεν σιχαίνομαι τίποτα από όλα αυτά που κάνουν τη γυναίκα μου τη μητέρα που είναι. Αν χρειαστεί να στριμωχτώ στη γωνία του κρεβατιού, θα το κάνω. Και πόσο όμορφη είναι όταν τα έχει αγκαλιά, όταν τα κάνει να αισθάνονται αγαπητά και ασφαλή; 

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες μας βιώνουν για μικρό χρονικό διάστημα αυτές τις στιγμές της μητρότητας. Κυοφορούν τα μωρά μας, τα γεννούν, τα φροντίζουν και τα αφήνουν να σκαρφαλώνουν στον κρεβάτι μας. Σύντομα εκείνα μεγαλώνουν και δεν θέλουν πια χάδια. Γιατί λοιπόν να τους στερήσουμε έστω και ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο που έχουν για να το ζήσουν όλο αυτό;».

Η ανάρτηση έγινε viral προκαλώντας συζητήσεις για το αν το co-sleeping είναι ασφαλές για τα παιδιά ή όχι, με άλλους χρήστες να εκθειάζουν την απόφαση του ζευγαριού και άλλους να τους κατακρίνουν.

Σε αυτούς δε που κατηγόρησαν το ζευγάρι ότι θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά, η σύζυγος του David, Alora, ξεκαθαρίζει με δική της απάντηση ότι η φωτογραφία τη δείχνει μετά τον θηλασμό να παίρνει έναν υπνάκο, ενώ ο μεγάλος της γιος ήθελε να αγκαλιάσει τη μικρή του αδερφή και τονίζει ότι ο ύπνος σε κοινό κρεβάτι δεν έχει σχέση με αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.