• Περιορίστηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
  • Αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών
  • Έλλειμμα  295 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού 

Mικρότερο έλλειμμα εμφάνισε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρώτο το δίμηνο 2017, το έλλειμμα βελτιώθηκε κατά 392 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016 και διαμορφώθηκε στα 1,2 δισεκ. ευρώ.

Η βελτίωση αυτή οφείλεται στην άνοδο των πλεονασμάτων στα ισοζύγια υπηρεσιών, πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Αντίθετα, αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών στα 2,4 δισεκ. ευρώ, κατά 259 εκατ. μεγαλύτερο από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2016,
Αύξηση σημείωσε επίσης το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών χωρίς καύσιμα.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα παρουσίασαν άνοδο κατά 2,5% σε σταθερές τιμές και οι αντίστοιχες εισαγωγές κατά 5,4%.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο κατά 253 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.

Όσον αφορά στις εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες, αυτές μειώθηκαν κατά 2,7%, παρά την άνοδο των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 7,9%.

Τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρουσίασαν βελτίωση το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.

Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017, το ισοζύγιο κεφαλαίων παρουσίασε πλεόνασμα 253 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 379 εκατ. ευρώ από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2016.

Ο προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους  εμφανίζει σε ταμειακή βάση πρωτογενές έλλειμμα 295 εκατ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,85 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περιόδο πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας