Ένα από «Πράσινα Βραβεία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέσπασε στις Βρυξέλλες η Τράπεζα Πειραιώς.

Βραβεύτηκε το πρόγραμμα climabiz που θεωρείται ως ένα από τα 15 πιο επιτυχημένα LIFE προγράμματα των τελευταίων 25 ετών, επί συνόλου περίπου 4.300

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος έχει δημιουργηθεί ειδικό λογισμικό, που αποτιμά τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και τις θετικές επιπτώσεις από την μείωση του κλιματικού κινδύνου σε αυτές.

«Η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δικής της δραστηριότητας αλλά και να συνεισφέρει ώστε οι βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος να διαδίδονται και να υιοθετούνται ευρύτερα.

Ενισχύει έτσι την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανοίγει νέες αγορές και συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Green Banking της Τράπεζας, Βρασίδας Ζάβρας.

Η Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα LIFE.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας