Καμία περικοπή στις συντάξεις και με τη «βούλα» του Eurogroup
  • «Πέρασε» από το Eurogroup ο προϋπολογισμός του 2019
  • Και τυπικά δε θα μπει «χέρι» στις συντάξεις
  • Την ίδια ώρα εγκρίθηκαν οι ελαφρύνσεις ύψους 910 εκατ. ευρώ
  • Για τις αρχές του 2019 μεταφέρθηκε η προθεσμία για τις μεταρρυθμίσεις

Και με τη «βούλα» του Eurogroup δεν τίθεται πλέον ζήτημα μείωσης των συντάξεων καθώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας παρείχε την τελευταία, τυπική, έγκριση για την ακύρωση της περικοπής.

Την ίδια ώρα, ενέκρινε τις ελαφρύνσεις, ύψους 910 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Ταυτόχρονα για τις αρχές του 2019 μεταφέρθηκε η προθεσμία για τις μεταρρυθμίσεις.

Αναλυτικότερα, με θετικό μάτι αποτίμησε το Eurogroup τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα.

Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δε σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Σε γενικές γραμμές, υπήρξε “θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας”, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν “οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019”.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, “δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας”, ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι “πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook