Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε σήμερα την MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στην τελετή λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την ευκαιρία της ένταξης προς διαπραγμάτευση του πρώτου εταιρικού ομολόγου στην εναλλακτική αγορά.

Το εταιρικό ομόλογο εγκαινίασε την κατηγορία σταθερού εισοδήματος της εναλλακτικής αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συνολικά εκδόθηκαν και διαπραγματεύονται 400 κοινές ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης 10.000 ευρώ η κάθε μία. Οι ομολογίες προέκυψαν από την έκδοση κοινού εταιρικού ομολόγου συνολικού ποσού 4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών και σταθερού επιτοκίου 5,30% ετησίως. Οι ομολογίες διατέθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με σύμβουλο έκδοσης του εταιρικού ομολόγου την BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Με την ευκαιρία της ένταξης προς διαπραγμάτευση του πρώτου εταιρικού ομολόγου στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο διευθύνων σύμβουλος, Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε:

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχεται σήμερα το εταιρικό ομόλογο της MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, το πρώτο που εντάσσεται στην εναλλακτική αγορά. Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου της κεφαλαιαγοράς στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελπίζουμε ότι η ένταξη σήμερα του εκδοθέντος από την MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ομολόγου στην ΕΝ.Α. θα αποτελέσει την απαρχή για μια αποτελεσματική αγορά εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα. Μια αγορά που θα μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες των επαγγελματιών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς προς όφελος των επιχειρήσεων, του επενδυτικού κοινού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Η δημιουργία μιας υγιούς και εύρωστης αγοράς εταιρικών ομολόγων, είναι αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε και να διαφυλάξουμε όλοι οι συμμετέχοντες στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Άλλωστε, είναι ένα παγκοσμίως καταξιωμένο εργαλείο χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ξέρουν να σέβονται και να αξιοποιούν την επενδυτική κοινότητα με συνέχεια. Για τους επενδυτές είναι ένα νέο επενδυτικό προϊόν που έχει προκλήσεις, αλλά και σημαντική περιπλοκότητα στις τεχνικές αποτίμησης και αξιολόγησης του επενδυτικού ρίσκου».

Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και εδώ έγινε η αρχή. Ίσως είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική οικονομία: Αναμφίβολα η ανάπτυξη της αγοράς εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα ισχυροποιηθούν, θα επεκταθούν, θα δημιουργήσουν πλούτο, θα κάνουν προσλήψεις, θα ανοίξουν δουλειές. Συγχρόνως θα ωφεληθούν και οι ιδιώτες (και αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ανεπτυγμένη Ευρώπη) καθώς θα δημιουργηθεί πρόσθετο εισόδημα το οποίο με τη σειρά του θα ενισχύσει την κατανάλωση. Ακόμη, όλος ο κύκλος των επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα (ελληνικές τράπεζες, Private Banking, χρηματιστηριακές εταιρίες, ασφαλιστικές εταιρίες, ταμεία και οργανισμοί, εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων, εταιρίες Wealth Management κλπ) θα ωφεληθούν ποικιλοτρόπως. Τέλος, χρήματα Ελλήνων που γνωρίζουν και επενδύουν σε ομόλογα, δεν θα φεύγουν στο εξωτερικό σε ομόλογα ξένων εταιριών, αλλά θα μένουν και θα δημιουργούν πλούτο στην Ελλάδα».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας