Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο νέο διοικητικό σχήμα της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Ειδικότερα, ο κ. Σάλλας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στα μέλη, ανέφερε: «Παρά τη θετική αξιολόγηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχω καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις, τις οποίες επιθυμώ να σας ανακοινώσω σήμερα. Συμπλήρωσα έναν κύκλο 25 χρόνων ως πρόεδρος της Τράπεζας και 30 χρόνια στη δημιουργία και διοίκηση τραπεζικών και άλλων χρηματοοικονομικών εταιρειών. Στα 25 αυτά χρόνια της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο. Ξεκινώντας τον Δεκέμβριο του 1991, με 200 άτομα προσωπικό και μερίδιο μόλις 0,1% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, δημιουργήσαμε μία σημαντική σε μέγεθος τράπεζα, με πάνω από 20.000 προσωπικό και μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%. Είχαμε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, αναπτύξαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίξαμε την επιχειρηματική κοινότητα και συμβάλλαμε στην οικονομική πρόοδο. Η ηλεκτρονική τραπεζική, το green banking, η συμβολαιακή γεωργία είναι μόνο κάποια απ’ αυτά».

«Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα, ασφαλώς και για την Τράπεζα Πειραιώς, ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά, κυρίως, οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή. Έχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα, ήδη, από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου. Δεν μπορούσα, ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το ΔΣ της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts. Σήμερα, μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του HFSF και της επιλογής του μεγαλύτερου μέρους των μελών του ΔΣ, αποφάσισα να πραγματοποιήσω την απόφασή μου και να αποχωρήσω από το ΔΣ της Τράπεζας» πρόσθεσε ο κ. Σάλλας.

Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και πρόταση μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει στον κ. Σάλλα τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και επί 25 χρόνια πρόεδρος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη προσωρινή πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν αλλάζει η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αποχώρηση του Μ. Σάλλα

Η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει απαράλλακτη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι έχει, ήδη, επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η τράπεζα βρίσκεται στη σωστή τροχιά, ώστε να περάσει στην κερδοφορία στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Σημειώνεται, ότι η Τράπεζα Πειραιώς το 1991, είχε το 0,1% της αγοράς, ενώ στην παρούσα φάση έχει μερίδιο αγοράς 30%. Είχε 200 εργαζόμενους και τώρα έχει 19.000, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ενεργητικό 200 εκατ. ευρώ και τώρα φτάνει περίπου τα 90 δισ. ευρώ. Αυτή η μεγάλη ανάπτυξη της τράπεζας πραγματοποιήθηκε, τόσο με αυτόνομη επέκταση με άνοιγμα νέων καταστημάτων, όσο και με μία σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων μεγάλου αριθμού μικρών και μεγαλύτερων τραπεζών, που σταδιακά ενσωματώθηκαν πλήρως και με επιτυχία στην Τράπεζα Πειραιώς.

«Ο κ. Σάλλας, με την πολυετή εμπειρία και τη γνώση του, πλοήγησε την τράπεζα τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης σε ασφαλή νερά, προστατεύοντας τα συμφέροντα των καταθετών, των πελατών και της οικονομίας», αναφέρουν πηγές της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Σάλλας πιστεύει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση, για να συνεχίσει ανεμπόδιστα και με απόλυτη ασφάλεια την πορεία της.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας