Με μικρή μείωση, της τάξεως του 0,1%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, συνεχίστηκε το 2016 ο ρυθμός της δανειοδότησης στον εγχώριο ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ τον Ιανουάριο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -2,1%, από -2,0% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 512 εκατομμύρια ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 210 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρήσεις η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 201 εκατομμύρια ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 355 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4% έναντι -0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,6% τον Ιανουάριο του 2016, από -1,2% τον Δεκέμβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 411 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 1,3% τον Ιανουάριο του 2016, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 191 εκατομμύρια ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 56 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική κατά 299 εκατομμύρια ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια Ιανουάριο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 98 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3%, από -3,1% το Δεκέμβριο του 2015.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας