Σημαντικά μειωμένος κατά 16,7% είναι ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί ικανοποίηση και για την πορεία των εσόδων κατά το οκτάμηνο, καθώς και για την αύξηση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ στα νησιά, ενώ επισημαίνουν ότι οι επιστροφές φόρου είναι υψηλότερες κατά 18% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του μέχρι στιγμής το υπουργείο επισημαίνεται ότι :

– Η συνολική αύξηση της μεταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για το 7μηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2016 ανέρχεται στα 4.283.638.037 ευρώ.
Για το ίδιο διάστημα για το έτος 2015 η συνολική αύξηση της μεταβολής ήταν 5.110.077.086 ευρώ.

– Για τον μήνα Ιούλιο 2016 η αύξηση της μεταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ήταν 924.747.248 ευρώ. Το μέγεθος αυτής της μεταβολής οφείλεται στη βεβαίωση οφειλών προς το Δημόσιο τεσσάρων μεγάλων εταιριών στις οποίες συμμετέχει (σιδηροδρομικές μεταφορές, παραγωγή όπλων), συνολικού ύψους 390.826.103 Ευρώ.
– Το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών για τον μήνα Αύγουστο 2016 είναι 4,083 δις ευρώ. Δηλαδή, καλύφθηκε το 97,73% του στόχου του Προϋπολογισμού για τον μήνα Αύγουστο παρ’ ότι δεν εισπράχθηκε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όπως είχε προγραμματισθεί και μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο.

– Για το 8μηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2016 το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών είναι 522 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού(υπέρβαση 1,67%).

– Το σύνολο των επιστροφών για το 8μηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2016 είναι 18,19% πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

– Το σύνολο των καθαρών εσόδων για το 8μηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2016 είναι 193 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.
– Από το συνολικό στόχο για τα έσοδα προ επιστροφών που θέτει ο Προϋπολογισμός για το έτος 2016 έχει ήδη καλυφθεί το 60,6% .

– Σχετικά με την πορεία είσπραξης του Φ.Π.Α. στα νησιά, υπήρξε αύξηση του συντελεστή και σημαντική υπέρβαση από το στόχο του Προϋπολογισμού.

Η αύξηση του προστίμου για τη μη έκδοση αποδείξεων σε συνδυασμό με την αύξηση των ελέγχων από κλιμάκια των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδουαπέδωσε αποτελέσματα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας