Με ληξιαρχικές πράξεις και στοιχεία ταυτότητας θα συνδέεται πλέον το Φορολογικό Μητρώο – Τι ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Μαΐου πως προχωρά στην  άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου στο TAXIS, συνδέοντας το με ληξιαρχικά γεγονότα και τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας των φορολογούμενων.

Το θεσμικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο έχει ήδη τεθεί με απόφαση του διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το επόμενο διάστημα. Υπολογίζεται θα έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2019.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ΑΑΔΕ προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook