Με δύο ραντεβού συνεχίζεται η επίσκεψη των Θεσμών στην Αθήνα – Στο «μικροσκόπιο» ο εξωδικαστικός
  • Στο μικροσκόπιο των Θεσμών έχει μπει ήδη η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η πρόοδος των προαπαιτούμενων και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
  • Την 1η Οκτωβρίου η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019

Στην Αθήνα επέστρεψαν τη Δευτέρα οι Θεσμοί, με δύο νέα ραντεβού των τεχνικών κλιμακίων με κυβερνητικά στελέχη να είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Τρίτη.

Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένεται να συζητηθούν η πορεία και αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις ρυθμίσεις χρεών.

Στο μικροσκόπιο των Θεσμών έχει μπει ήδη από την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους στη χώρα η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η πρόοδος των προαπαιτούμενων που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες καθώς και οι εξαγγελίες που πραγματοποίησε ο έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Η ατζέντα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, η κατάθεση του οποίου θα πρέπει να γίνει την 1η Οκτωβρίου. Παράλληλα, μετά και την έξοδο από το μνημόνιο, υπάρχει η δέσμευση να κατατεθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρέπει να γίνει μέχρις τις 15-16 Οκτωβρίου.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη τη Δευτέρα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Παράλληλα, ενόψει της άφιξής τους, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Στην πρώτη αυτή επίσκεψη οι δανειστές θα θελήσουν να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που περιλαμβάνει η μεταμνημονιακή ατζέντα της Ελλάδας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook