Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για τις περιοχές που παίρνουν παράταση – Δεν ισχύει για όλους
  • Κρίσιμες διευκρινίσεις από το ΥΠΕΝ
  • Η εξάμηνη παράταση δεν αφορά όλες τις περιοχές
  • Πρόστιμα για όσους δεν υποβάλουν εγκαίρως τις δηλώσεις

Διευκρινίσεις για τις περιοχές που παίρνουν παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έως και την 30η Σεπτεμβρίου αφορά τις περιοχές της χώρας που η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου.

Το ΥΠΕΝ αναφέρει ότι είναι ανακριβείς οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα «περί γενικής παράτασης των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, σε όλη τη χώρα, κατά έξι μήνες».

Διευκρινίζει λοιπόν ότι «οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο -που πλέον συγκεντρώνει δηλώσεις και για νησιά του Αιγαίου- ισχύουν σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο, αναφορικά με τη δυνατότητα παροχής παρατάσεων έως και έξι μήνες δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την αυτόματη παροχή γενικής παράτασης έξι μηνών για όλη τη χώρα».

Πρόστιμα σε όσους δεν υποβάλουν εγκαίρως τις δηλώσεις

Το ΥΠΕΝ τονίζει ότι «η παράταση που προβλέπει η τροπολογία θα δοθεί με την έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων, όμοιες της προαναφερθείσας και θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές, περιορισμένες σε αριθμό, για τις οποίες θα αξιολογηθεί η ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης επιβεβλημένη».

Το Κτηματολόγιο καλεί τους πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Με τον τρόπο αυτό θα λάβουν την προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook