Σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 50.000 ευρώ σε πέντε αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της Εθνικής τράπεζας, προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε έκαστο εκ των νομικών προσώπων με τις επωνυμίες DSAM CAYMAN FUND LIMITED, DSAM LONG/SHORT EQUITY MASTER FUND, DSAM+ MASTER FUND, LMA SPC-MAP 112 SEGREGATED PORTFOLIO και LMAP ALPHA LIMITED, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις, κατά παράβαση του άρθρου 12 (1.β) του Κανονισμού 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτό εξειδικεύεται από το άρθρο 5 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 827/2012 για τις ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

– την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρία «ΒΙΟΤΕΡ» Α.Ε.» λόγω μη σύμφωνης με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των ετησίων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση που έληξε 31.12.2014 και των ενδιάμεσων οικονομικών της καταστάσεων των περιόδων που έληξαν στις 30.6.2014 και 30.9.2014.

– την επιβολή προστίμου ύψους 7.000 ευρώ στην εταιρία «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.» λόγω μη σύμφωνης με τα ΔΠΧΑ, κατάρτισης των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση που έληξε την
31η.12.2011.

– Την επιβολή προστίμων ύψους 60.000 ευρώ στον Νικόλαο Αναστασίου και 40.000 ευρώ στον Αθανάσιο Αναστασίου, ομόρρυθμων εταίρων της εταιρίας «ΑΓΗΣ Ο.Ε.», λόγω παροχής επενδυτικών συμβουλών χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Τέλος η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

– Την έγκριση του αιτήματος της εταιρίας «LAFARGE CEMENTOS SAU» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρίας «Α.Γ.Ε.Τ.ΗΡΑΚΛΗΣ».

– Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «LYNX CAPITAL Α.Ε.Ε.Δ.», σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

– Την αντικατάσταση της εταιρείας «METLIFE Α.Ε.Δ.Α.Κ» από την «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ» στη διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου «Α/Κ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΚΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» και την τροποποίηση του κανονισμού του.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας