«Είχαμε έσοδα αλλά δεν ήρθε η Ανάσταση», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

  • Σε περίπου 130 εκατ. ευρώ η μείωση τζίρου στα καταστήματα το πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου 
  • Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση ζητεί ο Κορκίδης 

Το «δώρο» του Πάσχα και ο τουρισμός έφεραν έσοδα στην πασχαλινή αγορά αλλά δεν έφεραν την «Ανάστασή» της. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση για την κίνηση της αγοράς το Πάσχα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Σημείωσε ότι η μείωση τζίρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2017 υπολογίζεται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην αγορά. Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει εγκλωβιστεί και υπολειτουργεί και όλοι περιμένουν να κλείσει η αξιολόγηση σύντομα, πριν από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, σημείωσε.

Από την αρχή του έτους ο κύκλος και ο όγκος εργασιών στο ελληνικό εμπόριο κινείται πτωτικά. Η μείωση του τζίρου στα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού υπολογίζεται σε 9%-10%, στα πολυκαταστήματα 8-9%, στα καταστήματα ηλεκτρικών, επίπλων και οικιακού εξοπλισμού 5-6%, στα καταστήματα καλλυντικών και φαρμακευτικών 3 με 4%.