Επέκταση της ενισχυμένης εποπτείας για έξι μήνες – «Κανονική διαδικασία» λέει η Κομισιόν
  • Επέκταση της εποπτείας για να συνεχιστεί η σταθερότητα, ανακοίνωσε η Κομισιόν
  • Στόχος η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας
  • Ο Ντεκλάν Κοστέλο ορίζεται αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων
  • Η νέα έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα έρθει το φθινόπωρο

Για έξι επιπλέον μήνες επεκτείνεται η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαδικασία απολύτως κανονική και αναμενόμενη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή έχει στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, επισημαίνει η Επιτροπή.

Τέλος, αναφέρει ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, τον νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook