Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μειώθηκε για πρώτη φορά το μέσο επιτόκιο δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης κάτω από το 2%.

Το μέσο επιτόκιο για τα νέα δάνεια των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά, κάτω από το 2%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο (composite cost – of – borrowing indicator) μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 1,98%. Το επιτόκιο για νέα δάνεια, αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατ. ευρώ, με κυμαινόμενο επιτόκιο (σταθερό για το πρώτο τρίμηνο) μειώθηκε επίσης κατά 11 μονάδες βάσης στο 1,28%. Το επιτόκιο για δάνεια αντίστοιχου ύψους, με σταθερό επιτόκιο άνω των 10 ετών, μειώθηκε κατά 16 μονάδες βάσης στο 2,02%. Στην περίπτωση των δανείων ύψους έως 250.000 ευρώ, με κυμαινόμενο επιτόκιο (σταθερό για το πρώτο τρίμηνο), το μέσο επιτόκιο μειώθηκε 7 μονάδες βάσης στο 3,16%.

Το μέσο επιτόκιο για νέα στεγαστικά δάνεια παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο τον Φεβρουάριο στο 2,20%. Για τα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο (σταθερό για διάρκεια έως ενός έτους), το επιτόκιο διατηρήθηκε στο 2,00%, ενώ για τα στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο άνω των 10 ετών μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,33%. Την ίδια περίοδο, το επιτόκιο για νέα καταναλωτικά δάνεια στα νοικοκυριά, με κυμαινόμενο επιτόκιο (σταθερό έως ένα έτος) μειώθηκε 31 μονάδες βάσης στο 5,00%.

Το επιτόκιο για τις καταθέσεις των νοικοκυριών με προθεσμία έως ένα έτος παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 0,62%, όπως αμετάβλητο στο 0,60% διατηρήθηκε και το επιτόκιο των καταθέσεων με τρίμηνη προθεσμία ανάληψης.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας