Δίνεται νέα παράταση στο Κτηματολόγιο έως και τον Ιούλιο για τέσσερις περιοχές
Μετά την νέα παράταση που δόθηκε στους ιδιοκτήτες ακινήτων , η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Μαΐου πως θα δοθεί μία παράταση ακόμα για τέσσερις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αφορά τη Λακωνία και την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίες παίρνουν διορία μέχρι τις 8 Ιουλίου. Σε δεύτερο χρόνο θα δοθεί παράταση  στο Ηράκλειο (με νέα ημερομηνία τις 10 Ιουλίου) και τη Χαλκιδική (έως τις 15 Ιουλίου).

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Την ίδια ώρα, για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο κυρώσεις που προβλέπουν ότι τα «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» περιέρχονται στο Δημόσιο.

Για την αναίρεση μιας τέτοιας απόφασης χρειάζεται να παρθεί η δικαστική οδός.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook