Αυξήθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των ελληνικών τραπεζών τον Δεκέμβριο στο 4,53% από 4,34% τον Νοέμβριο καθώς τα επιτόκια καταθέσεων σημείωσαν περαιτέρω μείωση ενώ των χορηγήσεων αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο καταθέσεων μειώθηκε οριακά στο 0,56% από 0,58% τον προηγούμενο μήνα ενώ των χορηγήσεων αυξήθηκε στο 5,09% από 4,92% αντιστοίχως.

Πιο αναλυτικά το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,15% και το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,19%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρέμεινε, επίσης, σχεδόν αμετάβλητο στο 1,02%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,61%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με κυμαινόμενο (1) επιτόκιο αυξήθηκε κατά 73 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,89%.

μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών και των επαγγελματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 6,05% και 7,48% αντίστοιχα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου (1) επιτοκίου παρουσίασε αύξηση κατά 15 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,21%.

Συγκεκριμένα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 5,91%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 5,09% και για δάνεια άνω του 1 εκατομμύριο ευρώ αυξήθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 5,19%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο (1) αυξήθηκε κατά 23 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,69%.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας