Την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν οι όποιες εκτιμήσεις θέλουν το Brexit να επιδρά στην τουριστική ροή στην Ελλάδα, αλλά και την καταβαράθρωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με τη Βρετανία.

Το παραπάνω ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», αναφέροντας ακόμη ότι η επιμονή στις ακραίες και αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, εις βάρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, όσο και το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της Ένωσης, οδηγούν σε αδιέξοδο καθώς και ότι η σημερινή Ε.Ε. δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι αλλά χρειάζεται ριζικές αλλαγές.

Ο κ. Χαρίτσης αναγγέλλει ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ο οποίος θα στηριχτεί σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη συντονισμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων και νέων χρηματοδοτικών πόρων χωρίς αντιφάσεις και επικαλύψεις.

Τονίζει ακόμη ότι:
Όλες οι νέες δράσεις που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον, με συνέπεια να αυξηθεί ο προϋπολογισμός τους. Ήδη έχουν βγει προσκλήσεις για το 25% των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσοστό θα ανέλθει στο 50% που αντιστοιχεί σε ποσό 9 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη.

– Επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν είναι η ανάπτυξη clusters, meta-clusters και άλλων δομών ενεργούς στήριξης της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, καθώς και δράση για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η προκήρυξη προγράμματος προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και προγράμματος προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας .

-Φέτος, όπως και πέρυσι που επιτεύχθηκε πλήρης απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-13, θα επιτευχθούν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το νέο ΕΣΠΑ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας