Αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Druckfarben, από αύριο 8 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με απόφαση του Χρηματιστηρίου.

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 28/03/2016 στη γραμμή παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς Α.Ε.Β.Ε, στον Ασπρόπυργο η Εταιρεία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«Η διοίκηση της Εταιρίας εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης δεν θα επηρεασθούν αρνητικά εξαιτίας της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι τόσο ο πάγιος εξοπλισμός και τα αποθέματα όσο και η κάλυψη της απώλειας κερδών είναι επαρκώς ασφαλισμένα.
Βάσει των εκτιμήσεων της Εταιρίας, το ύψος της ζημιάς που αφορά την αξία του πάγιου εξοπλισμού και των αποθεμάτων που καταστράφηκαν προσδιορίζεται σε 8,8εκατ. ευρώ.
Στη παρούσα φάση το ύψος της αποζημίωσης που σχετίζεται με την απώλεια κερδών δεν μπορεί να προσδιορισθεί με σχετική ακρίβεια γιατί μεταξύ άλλων σχετίζεται και με τον χρονικό ορίζοντα της πλήρους αποκατάστασης της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας.
Η είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσης. Ήδη ποσό 4,0 εκατ. ευρώ έχει εκταμιευθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες ως προκαταβολή.
Η Εταιρία για την εξυπηρέτηση των πελατών της έχει θέσει σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις της στην Χαλκίδα. Ήδη το σύνολο σχεδόν των κωδικών μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας παράγονται στην Χαλκίδα είτε μέσω επεξεργασίας πρώτων υλών, είτε μέσω μεταποίησης ημιετοίμων προϊόντων, με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση πλέον σε μεγάλο βαθμό των παραγγελιών των πελατών της.
Ωστόσο στρατηγική επιλογή της Εταιρείας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας στον Ασπρόπυργο. Ο χρόνος υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης δεν μπορεί ακόμη να προσδιορισθεί επακριβώς».

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας