Απόλυτος κυρίαρχος της Mytilineos ο Ευάγγελος Μυτιληναίος – Στο 26,5% πλέον το ποσοστό του
  • Ολοκληρώθηκε το «mega deal»
  • Τι σηματοδοτεί η κίνηση-ματ του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Σε ένα «mega deal», το οποίο τον αναδεικνύει ως τον απόλυτο κυρίαρχο της Mytilineos, μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη προχώρησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, καθώς πέρασαν στα χέρια του όλες οι μετοχές που κατείχε ο αδελφός του, Ιωάννης.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος εξαγόρασε τις μετοχές του αδελφού του, Ιωάννη, αποκτώντας τις 19.201.219 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές του και πλέον το ποσοστό του στην εισηγμένη, από 13,1% ανήλθε στο 26,5%.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλο, καθώς έρχεται ως επιστέγασμα του μεγάλου εταιρικού μετασχηματισμού που αποφασίστηκε στα τέλη του 2017 και ολοκληρώνει και τυπικά τον κύκλο της κίνησης-ματ, με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα σύγχρονη και ευέλικτη εταιρική δομή για να ενισχυθεί η θέση και το μέγεθος της Mytilineos, απελευθερώνοντας υπεραξίες, δημιουργώντας συνέργειες και βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις.

Έτσι, μετά τις περιγραφόμενες εξελίξεις, ο Ιωάννης Μυτιληναίος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ναυτιλιακές business με την M/Maritime, ενώ ο Ευάγγελος αποκτά τον απόλυτο έλεγχο των παραδοσιακών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Επί της ουσίας, πρόκειται για σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία του από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Παράλληλα, κερδίζεται και το στοίχημα που έχει αναλάβει η εταιρεία, αναφορικά με την πλήρωση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και απόσυρσης μελών της οικογένειας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook