Το ειδικό της πρόγραμμα χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, ύψους 500 εκ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και να στηρίξει τον διεθνή εμπορικό τους ρόλο παρέτεινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

«Η στήριξη του διεθνούς ρόλου των ελληνικών επιχειρήσεων θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Η παράταση του επιτυχημένου αυτού προγράμματος θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να κερδίσουν νέους πελάτες στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο κ. Nicholas Jennett, επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος Investment Team for Greece της ΕΤΕπ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου (Trade Finance Facility), το οποίο καταρτίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2013 και σήμερα παρατείνεται, η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις που καλύπτουν τους κινδύνους που συνδέονται με ενέγγυες πιστώσεις (Letters of Credit) και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης του εμπορίου που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες. Η εγγύηση της ΕΤΕπ σημαίνει ότι οι πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό θα διασφαλίζουν την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων που καθορίζονται σε αυτά τα εμπορικά εργαλεία.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης απ’ όλη την Ελλάδα δύνανται να λάβουν ενίσχυση για τις εμπορικές και εξαγωγικές τους συναλλαγές με μέγιστη διάρκεια τα τρία χρόνια. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας να πραγματοποιούν πωλήσεις των προϊόντων τους στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Στην παράταση της πρωτοβουλίας αυτής συμφώνησαν και οι τρεις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν αρχικά στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλαδή η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και η Τράπεζα Eurobank Ergasias AE.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας