Χωρίς μεταβολή παρέμεινε τον Ιούνιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, ανέρχεται στις 89,7 μονάδες και η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε δύο τάσεις : στη βελτίωση των προσδοκιών στη βιομηχανία , στην επιδείνωση στο Λιανικό Εμπόριο και στις Υπηρεσίες ενώ στον τομέα κατασκευών παρατηρείται σταθερότητα.

Όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, «η καταναλωτική εµπιστοσύνη , αν και κινείται ακόμα σε πολύ χαµηλά επίπεδα βελτιώνεται για δεύτερο συνεχόμενο µήνα.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράµµατος δε φαίνεται να επηρέασε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά τις προσδοκίες, καθώς το αποτέλεσµα αυτό είχε προεξοφληθεί στην οικονοµία.

Ωστόσο, το επόµενο διάστηµα είναι εξαιρετικά κοµβικό, καθώς αφενός η πορεία του τουρισµού επηρεάζει σηµαντικά την οικονοµική δραστηριότητα της περιόδου, αφετέρου ξεκινούν και οι φορολογικές υποχρεώσεις εισοδήµατος.

Η εκταµίευση της δόσης πάντως και µε δεδοµένη την υποχρέωση αποπληρωµής κάποιων οφειλών του ∆ηµοσίου προς τους προµηθευτές αναµένεται να επηρεάσει θετικά συγκεκριµένους κλάδους της οικονοµίας. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και η διαφαινόµενη είσοδος σε περίοδο αβεβαιότητας µπορεί επίσης να επηρεάσουν την εξέλιξη των προσδοκιών και στη χώρα µας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε πριν την ανακοίνωση του δηµοψηφίσµατος στη Βρετανία, το οικονοµικό κλίµα δεν φέρεται να µεταβάλλεται τον Ιούνιο στην ΕΕ, ούτε στην Ευρωζώνη, µε το σχετικό δείκτη να διαµορφώνεται στις 105,7 και τις 104,4 µονάδες ,αντίστοιχα.

 



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας