14-04-2021

Εκταμίευση 728 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με μήνυμα στα… ελληνικά ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν

Στα 2,7 δισ. ευρώ η βοήθεια από το SURE προς τη χώρα μας

Με ένα μήνυμα στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ανέφερε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου».

Καταβολή 2ης δόσης δανείου ύψους 229 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης από το SURE και στην Κύπρο

Την εκταμίευση της 2ης δόσης δανείου ύψους 229 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο, στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για το μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης («Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency»: SURE) ανακοίνωσε την Τρίτη (02/02) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η Κύπρος, χάρη στον ορθό σχεδιασμό της σε ότι αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης, υποβάλλοντας έγκαιρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο, εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο αίτημα για την εξασφάλιση δανείου ύψους 479.070.000 ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Νοεμβρίου 2020 είχε καταβληθεί η πρώτη δόση δανείου που εγκρίθηκε για την Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους 250 εκατ. ευρώ. Μετά τις σημερινές εκταμιεύσεις, 15 κράτη μέλη έχουν λάβει συνολικά 53,5 δισ. ευρώ βάσει του μέσου SURE.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ