11-04-2021

Γεωργιάδης: Η αγορά δε θα κλείσει ακόμα κι αν η Αττική κηρυχθεί «κόκκινη» (video)

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το λιανεμπόριο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε όλοι στο πλευρό τους»

Η αγορά δε μπορεί να κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και αν η Αττική κηρυχθεί «κόκκινη», προανήγγειλε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1.

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα. Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους», τόνισε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το λιανεμπόριο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Άλλωστε, δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση».

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away…

Ερωτηθείς, επίσης, αν όντως υπάρχει περίπτωση να ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική απάντησε αινιγματικά λέγοντας ότι «γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα».

Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ισχυρίστηκε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ