18-05-2021

Σταϊκούρας: Αποτελεσματικό το πρόγραμμα «Γέφυρα»

«Σε μιάμιση μέρα υποβλήθηκαν 6.257 αιτήσεις»

Αποτελεσματικό χαρακτηρίζει το πρόγραμμα «Γέφυρα» που έκανε τη Δευτέρα (03/08) πρεμιέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στις αιτήσεις δανειοληπτών που υποβλήθηκαν οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τη Δευτέρα (03/08) και την Τρίτη (04/08), ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως «το νέο πλαίσιο επιδότησης δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη αξιοποιηθεί από 6.257 δανειολήπτες».

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το πρόγραμμα «Γέφυρα» αναφέροντας πως οι αιτήσεις δανειοληπτών που υποβλήθηκαν οριστικά άγγιξαν τις 4.000. Συγκεκριμένα, σε οριστική υποβολή της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr), προχώρησαν 3.988 δανειολήπτες, ενώ 14.884 φορολογούμενοι εισήλθαν στην πλατφόρμα, εκ των οποίων οι 13.178 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως «σε μόλις μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, o αριθμός των πολιτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής τους ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος του».

«Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο. Πλαίσιο το οποίο επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τους συνεπείς δανειολήπτες, συμβάλλει στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών, προσφέρει στήριξη σε πολίτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε περίμετρο προστασίας και εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Καλούμε τους δυνητικούς δικαιούχους να αξιοποιήσουν αυτή την πρόβλεψη της Πολιτείας, κάνοντας αίτηση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Γέφυρα» αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α’ κατοικία, όσων επλήγησαν οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ