12-07-2020

Τα μέτρα για τον κορονοϊό αναβάλλουν για το 2021 πέντε φοροελαφρύνσεις

Φοροελαφρύνσεις... next year

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, με την ανάλογη σωτηριολογική ρητορική, ένα νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού. Η δέσμη μέτρων συνοδεύεται και από αρκετούς ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης, ως προς το πώς θα κινηθούν οι δείκτες το επόμενο τρίμηνο.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να κρατήσει την ύφεση κοντά στο 5%, τα εισοδήματα των εργαζομένων να βυθιστούν, ο τζίρος στην αγορά να διατηρηθεί σε αξιοπρεπή επίπεδα, οι επιχειρήσεις να αντέξουν και να αποφύγουν το λουκέτο και τελικά τα κρατικά ταμεία να αντέξουν, χωρίς να χρειαστούν τα στρατηγικά ταμειακά αποθέματα.

Για να γίνουν εφικτοί όλοι αυτοί οι στόχοι η κυβέρνηση φαίνεται ότι βάζει στο συρτάρι και υπόσχεται ότι τα ξαναβγάλει το 2021 πέντε βασικές της εξαγγελίες, που έχουν να κάνουν με φοροελαφρύνσεις και συγκεκριμένα:

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

– Σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος

– Μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες εφάπαξ ή σε δόσεις,

– Μείωση εισφορών επιχειρήσεων- εργαζομένων κατά τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες το 2021

– Μείωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αλλαγές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τελικά κατάργηση της.

Όλα αυτά ρίχνονται στις καλένδες του κορονοϊού και η μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή θα πατάει πάντα στο επιχείρημα “τώρα αντιμετωπίζουμε την κρίση”.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.