29-05-2020

Δικαιούχοι του μεταφορικού ισοδύναμου και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Απαραίτητη η υποβολή αίτησης στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη δικαιούχοι του μεταφορικού ισοδύναμου είναι και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Πρόκειται για τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020 και η οποία προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος υπαγωγής στο μέτρο, με την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος πρέπει να καταθέσει έγγραφη αίτηση.

Δηλαδή, νησιώτες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα για τις μετακινήσεις τους να αξιοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είναι οι πολίτες με πολύ χαμηλό εισόδημα, οι μοναχοί, οι μοναχές και γενικά οι νησιώτες που είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό του Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), σε έγγραφη μορφή.

Η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από τις 9 Μαΐου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υποβολή της αίτησης γίνεται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.