18-02-2021

Διεύρυνση επιδόματος 800 ευρώ: Ποιους αφορά – Πότε θα γίνει (video)

Οι κατηγορίες ανέργων που θα εξαιρεθούν

Για διεύρυνση του επιδόματος των 800 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά το Πάσχα, έρχεται τροπολογία, βάσει της οποίας θα επεκταθεί η έκπτωση του ενοικίου κατά 40% και στους φοιτητές, καθώς και η χορήγηση των 800 ευρώ στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από πέντε έως 20 εργαζόμενους.

Επίσης, σημείωσε ότι θα γίνει νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει περίπου 160.000 εργαζόμενους, που βρίσκονται εκτός της μισθωτής απασχόλησης, όπως έχει οριοθετηθεί, διαμέσου του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης. Στο σημείο αυτό, διευκρίνισε ότι, αν και εφόσον έλαβαν ή θα λάβουν το επίδομα τακτικής ανεργίας το πρώτο τετράμηνο του 2020, θα εξαιρεθούν.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που ψηφίστηκε, είναι ένας νόμος ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, επισημαίνοντας ότι η αύξηση και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα γίνει κανονικά.

«Εκατοντάδες-χιλιάδες θα δουν αύξηση των επικουρικών τους συντάξεων, μέσα στο καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου και, ταυτόχρονα, οι κύριες συντάξεις θα αποδοθούν κανονικά με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα γίνει επανυπολογισμός, όπως επιβάλλει και το Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το μέλλον. «Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου, θα έχουν αύξηση στις συντάξεις τους» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ