22-10-2020

Γουόλ Στριτ: Θεαματική άνοδος μετά το διάγγελμα Τραμπ

Τι ρόλο έπαιξαν οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τις ΗΠΑ και τον κορονοϊό

Οι δηλώσεις Τραμπ με τις οποίες κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η συνακόλουθη απελευθέρωση πόρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εκτόξευσαν τις συναλλαγές στη Γουόλ Στριτ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως οι αγορές κινούνται με βάση την ψυχολογία.

Σημειώνεται ότι στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, αμέσως μετά το διάγγελμα Τραμπ, τα κέρδη στη Γουόλ Στριτ εκτοξεύτηκαν στο 9% από 4% προηγουμένως.


Στα παραπάνω, αθροίζεται και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι Λευκός Οίκος και Κογκρέσο είναι κοντά σε συμφωνία για την παροχή πακέτου στήριξης στην οικονομία.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής (13/03), και μετά από την αιμορραγία των προηγούμενων συνεδριάσεων, στη Γουόλ Στριτ, o Dow Jones «εκτοξεύτηκε» κατά 9,35% ή 1.981 μονάδες στις 23.182, ο S&P σημείωσε «άλμα» κατά 9,21% στις 2.709 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 9,34% στις 9.018 μονάδες.


Υπενθυμίζεται ότι η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζει να κρατά βαριά «άρρωστες» τις αγορές και την Πέμπτη (12/03) κατέρρευσε η Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones νακλείνει με τη μεγαλύτερη πτώση μετά το κραχ του 1987.


(πληροφορίες από naftemporiki.gr)