09-07-2020

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

Αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία «Ηρακλής». Σύμφωνα με το υπουργείο, το εν λόγω σχέδιο θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση  κατά περίπου 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το σχέδιο βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Με το νομοσχέδιο ”Ηρακλής”, η Κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος» υποστηρίζει το υπουργείο.

«Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Τετάρτη προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Πέμπτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.